Workshop i fototerapi med Rosy Martin: Fototerapi, minne og identitet, 24. september kl. 11-16 på Zoom

18.08.2023

Vi inviterer våre medlemmer til en eksperimentell workshop som vil gi innsikt i bruk av fotografi i en terapeutisk kontekst. Workshopen vil inkludere en introduksjon til arbeidsprosesser og praksiser slik de ble utarbeidet av pioneren Rosy Martin og Jo Spence siden 1983. Disse praksisene ble blant annet inspirert av psykodrama metoder.

Rosy Martin (1946) som leder workshopen er en britisk fotokunstner, terapeut, workshopleder, foreleser og forfatter. Hun har ledet og utarbeidet workshops i fototerapi i over 30 år, hvor hun utforsker forholdet mellom fotografi, minner, identitet og ubevisste prosesser. Hun er kjent for sitt samarbeid med kunstneren Jo Spence på tidlig 80-tall og deres pionerarbeid innen

re-enactment fototerapi, hvor de iscenesatte hverandre foran kamera i en terapeutisk prosess. Dette blir første gang Rosy Martin holder en fototerapi workshop for norske terapeuter.

I workshopen vil Rosy Martin dele ulike teknikker for å bruke fotografier innenfor en terapeutisk ramme, med mål om å hente frem glemte eller begravde minner. Hun vil også introdusere metodologien bak re-enactment fototerapi. Deltakerne vil få praktisk erfaring med å bruke «found images» som projektive elementer, og vil arbeide med egne utvalgte fotografier fra familiealbum for å åpne opp det som er fraværende og stille, skjult av nostalgi.

Dette er en ambisiøs agenda innenfor tidsrammen vi har til rådighet, og derfor ber hun deltakerne om å gjøre forberedende arbeid. En slik selvundersøkelse er en nyttig forberedelse for å åpne opp for gjennomgang av ens eget familiealbum (i vid forstand, ikke bare bilder av din nærmeste familie, men også din personlige samling av bilder – det kan være bilder av vennene dine, eller andre som berører deg emosjonelt).

Tilbring litt tid med samlingen av fotografier fra familiealbumet ditt. Velg ut noen bilder som har spesiell relevans for deg, (mellom 3 til 5 bilder) og som du ønsker å utforske i workshopen. Ha disse bildene tilgjengelige både på print og digitalt slik at de kan deles med partneren du skal jobbe sammen med.

Finn også en gjenstand som representerer enkelte aspekter ved hvem du er, som en måte å introdusere deg selv i gruppen på når vi møtes.

Deltakelse er gratis for medlemmer, men antall plasser er begrenset.

Påmeldingen er bindende, og deltakelse hele dagen er nødvendig.

Workshop vil foregå på engelsk med unntak når deltakerne arbeider i par.

For påmelding vennligst send en e-post til: info@nfkut.no