Kunstuttrykk for seniorer

23.01.2020

Vinteren 2019/2020 gjennomfører Ullern Frivilligsentral kunstuttrykksgrupper på Engelsborg Ressurssenter på Grünerløkka. Kunstuttrykk senior, er en del av utvidelsen til en ny målgruppe i prosjektet «Kunstuttrykksgrupper for flyktninger», som har pågått i 3 år på Ullern Frivilligsentral. Prosjektet er finansiert av Stiftelsen Dam.

På tirsdag (14.1) var vi igang med den andre gruppen denne vinteren – og kurset var fullbooket, sier gruppelederne Irene Schmeling, Elin Backer og Lilly Raknes entusiastisk.

Mange eldre faller utenfor fellesskapet når arbeidslivet tar slutt. Særlig opplever eldre kvinner med innvanderbakgrunn denne isolasjonen. Målet for KUNSTUTTRYKK SENIOR er derfor å arbeide mot utenforskap og for integrering til å være del av fellesskapet igjen. Gruppa er for alle som er 55 år eller eldre, uavhengig av kjønn eller etnisk bakgrunn. 

Kursene holdes i flotte lokaler på Løkka+ ved Engelsborg og vi har allerede påmeldinger til neste kurs som kommer i april. Det er tydelig at dette var noe Grünerløkka trenger, sier Lilly, som selv er Løkka-beboer.